12:12 PM
День народження Т.Г. Шевченка

Діти Холмока про Великого Шевченка

 

Під таким гаслом пройшло святкування 199 річниці з дня народження Тараса Шевченка в Холмківській ЗОШ І-ІІ ступенів. Учні  та вчителі школи зібралися, щоб заглибитися в палке слово поета, перегорнути сторінки книги його життя.

 Перша сторінка книги під назвою «Дитячі роки Тараса Шевченка» розкрила театральні таланти учнів, які розказали про життя Тарасика від народження до чотирнадцяти років: «Тарас з мамою», «Тарас-гайдамака», «Тарас і мачуха», «Тарас і Оксанка».


         Другу сторінку книги «Твори Шевченка в малюнках» презентували учні 3 , 4 «Б», а учні 6 класу організували виставку творів Шевченка.


Декламаторські здібності учнів розкрила третя сторінка книги «Поезія Шевченка». Також тут прозвучав Шевченків «Заповіт» російською, угорською, ромською, англійською та українською мовами. 

 


Приємним сюрпризом був подарунок кабінету  української мови від жителів села Холмок – вишитий «Заповіт».

Цікавою, змістовною та повчальною була наступна сторінка книги «З якого твору?», де перевірялись знання учнів про творчість Кобзаря. А також змагались команди вчителів «Калина», «Тополя», «Лілея» в брейн-ринзі «Хто швидше?».


Український народ і ми, учні Холмківської ЗОШ І-ІІ ступенів, шануємо пам’ять Шевченка. Його пісні, його думи повік не забудемо.

 

Переглядів: 513 | Додав: suli | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: